Hrabra Krupa otkinula bod i Širokom Brijegu

Fudbaleri Širokog Brijega remizirali su sa Krupom u okviru 25. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a tačan rezultat je glasio 2:2.

Krupa koja se nalazi u grčevitoj bori za opstanak, vrlo ofanzivno je ušla u meč i na startu bila bolji rival. Prvu veliku priliku za goste imao je Dujaković u devetoj minuti, ali je šutirao pored gola. Uzvratio je Jurilj na drugoj strani u 16. minuti, ali sjajno je odbranio Kolak. Kazna je uslijedila već u narednom napadu Krupe kada je Dujaković dobro reagovao na ubačaj s desne strane i Matirao Miškića za 0:1.

Ipak, samo tri minute trajala je prednost gostiju. Široki je napravio jednu jako dobru akciju, Medić je uposlio Zacharu koji lijepo pogađa za 1:1.

Sjajno prvo poluvrijeme se nastavilo, a redale su se šanse i prilike. Gosti su prijetili preko Jovića i Vukomanovića, a udarac Begića krajnjim naporom zaustavio je golman Krupe, Kolak. Ipak na odmor se otišlo pri rezultatu 1:1.

Krupa nije imala namjeru da se povuče, i odmah u nastavku je prva zaprijetila. Igrao se 55. minut kada je ponovo Vukomanović bio u šansi, ali je Miškić opet bio uspješniji. Jurilj je u nastavku meča imao još dvije šanse, prije gola za preokret. Igrao se 70. minut kada je Medić ubacio, a autogol postiže Kolak koji je dosta loše reagovao.

U posljednjim trenucima meča hrabra Krupa je postigla gol preko Nikolića za 2:2 i tako izborila veliki bod u borbi za opstanak.