Nogometaši Tuzla Cityja slavili u gradskom derbiju protiv Slobode

Nogometaši Tuzla Cityja pobijedili su u gradskom derbiju ekipu Slobode minimalnim rezultatom 1:0, u okviru 25. kola m:tel Premijer lige.

Ekipa Tuzla Cityja se ovom pobjedom dodatno približila mjestima koje vode u Evropu sljedeće sezone.

Prvo poluvrijeme nije ponudilo mnogo. Sloboda je imala prvu veliku šansu u četvrtoj minuti susreta, ubacio je Dženis Beganović, a mladi Alen Kurtalić je pogodio prečku.

Tuzla City preuzima igru i podiže tempo, s nekoliko pokušaja, a najbolju priliku propustili su u 33. minuti. Mehidić je šutirao, ali Glubović je fenomenalno odbranio.  Nakon prvog dijela igre na Tušnju rezultat je glasio 0:0.

Ni u nastavku nije bilo mnogo akcije, ali u 68. minuti desio se ključni detalj utakmice. Jusić je u svom šesnaestercu srušio Ramića, a sudija Bandić je pokazao na penal. Siguran s bijele tačke bio je Brkić za vodstvo Tuzla Cityja 1:0.

Do kraja su poluprilike na obje strane imali Doffo i Mujagić, ali se rezultat nije mijenjao. U 89. minuti zbog drugog žutog kartona isključen je Balić i Sloboda je meč završila s deset igrača.

Tuzla City je ovom pobjedom skočio na šestu poziciju s 41 bodom i realnim šansama da se do kraja sezone domogne plasmana u Evropu, dok je Sloboda osmoplasirana s 25 bodova i čeka je velika borba za opstanak.