Lalatović opet šokirao: Iz mog kluba su mi smjestili suspenziju, desio se presedan

Trener Vojvodine Nenad Lalatović najavio je igru na pobjedu u derbiju 34. kola Superlige Srbije u kom Vojvodina gostuje Crvenoj zvezdi, ali je usput otkrio i šokantne detalje unutar kluba.

Lalatović je rekao da mu je iz kluba “smješteno da dobije crveni karton i suspenziju”, ali da se srećom to nije dogodilo.

“Ja mogu da komentarišem neke druge stvari, a to je recimo to što sam presjedio na klupi meč protiv Metalca. Nisam želio da ustajem, jer to što mi se prethodno dogodilo je presedan u srpskom fudbalu. Bivši sudija Tanović, koji radi u FK Vojvodina, pred utakmicu sa Zlatiborom je bio kod sudija i tražio je da ja budem isključen. Ja sam to saznao i nisam želeo da prešutim.

Tu informaciju sam podijelio sa ljudima iz kluba i rekao sam gospodinu Kosanoviću, koji je provjerio tu informaciju. Ona mu je potvrđena i ja imam svjedoka pred kojim mu je to potvrđeno. Međutim, Tanović je samo izvršio nečije naređenje, a mene zanima ko stoji iza svega i ko je naručio da Nenad Lalatović bude isključen? Lično, volio bih da te sudije izađu u javnost i da kažu šta se dogodilo. Volio bih da i Kosanović zauzme stav i nečiju stranu, mada nije ni njemu lako, jer ne zna da li će zauzeti stranu navijača, uprave, moju ili svoju… On može sve ovo da potvrdi. Koji se scenario meni spremao? Koliko bi me kaznili? I zašto bih, znajući prethodno sve to, doveo sebe u situaciju da skačem sa klupe protiv Metalca i da se bilo šta žalim”, zapitao se Lalatović i nastavio:

“Ja bih onda morao kod Disciplinske komisije, koja odlučuje o svemu, a oni bi na osnovu tog izvještaja mogli da me suspenduju da nigdje ne mogu da radim šest mjeseci. Ja bih se pravdao, jer nisam ništa uradio, a niko mi ne bi vjerovao i svi bi rekli da sam kriv. Očigledno je napravljen neki plan protiv mene. I ranije sam rekao da ja nekom smetam ovdje, ali nemojte zbog toga da mi uništite karijeru. Kao i kada je presednik Samardžić htio da pokrene postupak protiv mene zato što sam rekao da je gol Čukaričkog bio neregularan, čime sam štitio svoj klub. Pa, ko će da štiti Vojvodinu, ako neću ja? Sada je i Dejan Zukić rekao novinarima za jednu spornu situaciju, ali ne treba on da priča o tome. O tome valjda treba da pričaju ljudi iz kluba, a ne dijete od 19 godina. Niko se nije žalio na suđenje poslije utakmice sa Metalcem. Možda neko voli što smo izgubili tu utakmicu”, dodao je Lalatović.

Utakmica Crvena zvezda – Vojvodina na programu je u četvrtak u 18:55 sati uz prijenos na kanalu Arena sport 1, prenosi Sport Centar.