LaMarcus Aldrige završio karijeru zbog problema sa srcem

Proslavljeni krilni centar LaMarcus Aldridge objavio je da završava svoju karijeru, zbog kako je on naveo problema sa srcem.

Ovo je zaista tužan kraj za Aldridgea, koji se oprašta u 35. godini, a otkrio je kako je posljednjih nekoliko mečeva u dresu Brooklyn Netsa odigrao s nepravilnim otkucajima srca.

To je zabrinulo Aldridgea koji je, vjerovatno u konsultaciji s ljekarima, odlučio da se povuče.

“Sad sam bolje, ali ono što sam osjetio tu noć je bio najstrašniji osjećaj u mom životu. Dosad sam košarku stavljao na prvo mjesto, a sada sam odlučio ispred košarke staviti zdravlje i porodicu“, poručio je krilni centar.

Aldridge je u NBA ligu stigao još 2006. godine kada je izabran kao drugi pik na draftu od strane Chicago Bullsa. Odmah je trejdovan u Portland Trail Blazerse u kojim se proslavio i postao jedan od najboljih igrača lige.

Sedam puta je bio učesnik All-Stara, biran je u drugi i treći najbolji tim lige, a 2007. je bio i u najboljem timu rookieja.

Za Portland je igrao od 2006. do 2015. kada prelazi u San Antonio. Spurse je napustio prije nekoliko sedmica te potpisao za Netse.

Na All-Star utakmicama je bio sedam puta, biran je u drugi i treći najbolji tim lige, a 2007. je bio i u najboljem timu rookieja, a karijeru završava s prosjekom od 19,4 poena i 8,2 skoka po utakmici.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli LaMarcus Aldridge (@aldridge_121)