Meteorolozi najavili snijeg za sutra

Danas je u Bosni i Hercegovini bilo pretežno sunčano vrijeme, dok je u dijelu prijepodneva po kotlinama u Bosni bilo magle ili niske oblačnosti, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod.

Temperature zraka izmjerene u 14 sati iznosile su: Bjelašnica -7; Sokolac 7; Sarajevo, Srebrenica i Tuzla 12; Bugojno, Drvar, Gradačac, Neum, Trebinje i Zvornik 13; Grude, Jajce, Prijedor, Sanski Most i Zenica 14; Mostar i Stolac 15; Banja Luka i Bihać 16 °C.

Sutra se u Bosni i Hercegovini očekuje jače naoblačenje sa sjevera koje će širom zemlje usloviti snijeg ili susnježicu, s tim što u nizinama može padati i kiša. Padavine će se postepeno širiti sa sjevera prema jugu zemlje. Vjetar u Bosni umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini jugo veći dio dana.

Temperatura zraka u Bosni većinom između 0 i 6°C. U Hercegovini jutarnja temperatura zraka između 1 i 6°C, a najviša dnevna između 8 i 14°C.

U Sarajevu naoblačenje prije podne. U poslijepodnevnim satima očekuje se kiša koja će preći u snijeg.

Najniža jutarnja temperatura zraka oko 0°C, a najviša dnevna oko 6°C.

U srijedu u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Prije podne širom zemlje se očekuje snijeg, na krajnjem jugu kiša. U drugoj polovini dana prestanak padavina i smanjenje oblačnosti u večernjim satima. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0°C, na jugu zemlje do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 6°C, na jugu zemlje od 7 do 12°C.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -8 i -3°C, na jugu zemlje do 2°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 13°C.