Muhammed Karaosman se odlučio vratiti na scenu te snimio dvije fantastične pjesme

Muhammed Karaosman je prije petnaestak godina bio je u jeku popularnosti, publici poznat po umjetničkom imenu Alpaka a sada se odlučio vratiti na scenu, te je već snimio dvije pjesme.

Kada je bio na vrhuncu karijere ovaj pop pjevač je nestao. Pisalo se o njemu sve i svašta, ali se Alpaka nije oglašavao sve donedavno kada je odlučio vratiti se na scenu i to na velika vrata.

Ovoga puta pod svojim pravim imenom Muhammed Karaosman. Za novi početak snimio je dvije fantastične pjesme “Svoj” i “Majka Bosna” koje je za njega napisao naš istaknuti umjetnik Eldin Huseinbegović.

“Eldin Huseinbegović mi je napisao pjesmu “Svoj” na osnovu moje životne priče”, izjavio je Muhammed.

“Meni ni tada, kao ni sada muzika nije bila glavni izvor prihoda. To sam stvarno radio iz ljubavi, jer sam završio srednju muzičku školu i u muzici sam od svoje jedanaeste godine. Momenat kada sam odlučio da se povučem bio je osjećaj zasićenja noćnim načinom života. Naivan i mlad sam ušao u svijet muzike, među te, mogu slobodno da kažem ljudoždere”, rekao nam je Muhammed na pitnje šta je radio prethodnih trinaest godina.

Također dodaje kako je sada poslagao sve kockice.

“Sada, kada sam sve kockice poslagao kako treba, kada uz sebe imam pun kofer iskustva, sve je drugačije, imam publici šta da ponudim. A prethodnih trinaest godina sam živio i radio u Švedskoj gdje imamo porodični biznis, da bih kasnije otvorio i svoju samostalnu firmicu, koja je moj osnovni izvor prihoda”, rekao je on.

Ističe kako ljubav prema muzici nikada nije nestala, kako je noćima znao snajati da putuje na nastupe, da utovara instrumente u automobil, pa bi bio izuzetno tužan kada se probudi i shvati da je to bio samo san.

U jednom periodu života, u nastojanju da pobjegne od svijeta muzike čak je prestao muziku skroz da sluša.

“Zabranio sam je u svojoj kući. Nisu je slušala ni moja djeca, odnosno ja sam mislio da je tako, sve dok ih nisam čuo pri dolasku iz škole kako pjevaju pjesme koje su u tom periodu popularne. Pomislio sam kako ne mogu utjecati na svoju djecu, kako im ne mogu zabraniti da slušaju muziku i tada sam ustvari shvatio da ni ja više ne mogu bez muzike, da je sva borba protiv samog sebe bila uzaludna i odlučio sam vratiti se na scenu. Mnogo toga se promijenilo u mom životu, iskustvo ima svoje prednosti, a pored mudrosti vremenom dolazi do izražaja i suplitnost. Ovo sad što radim nije obično bavljenje muzikom. Ovo je muzika, koja najveći akcenat stavlja na poruku, jer želim biti alternativa za one koji ipak biraju šta će čuti”, kaže Muhammed, koji u nastavku priča kako je uopšte došlo do saradnje sa Eldinom.

Naime, jednog dana na poslu pustio je njegov album i dok je slušao pjesme, posjetio ga je prijatelj i pitao zašto se i on ne bi vratio na scenu.

“Rekao sam mu da bih se možda i vratio kada bih imao pjesme poput Eldinovih, na šta mi je on rekao da ga pozovem i pitam za saradnju pa ću možda i imati. Nedugo zatim mi smo se čuli, ja sam mu ispričao svoju životnu priču i tako je i nastala pjesma ‘Svoj’ koja je vrlo brzo imala preko pola miliona pregleda na YouTubeu, što mi je dalo dodatnu motivaciju da nastavim da snimam.”

Ističe da on više nije Alpaka i da čak ne želi ni sjećanje na njega da budi. A Muhammed ima u planu album, ali ne žuri.

“Više volim ovaj način da ponudim publici pjesmu samo onda kada imam kvalitetnu i pjesmu i spot. Za video produkciju je zadužen, moj dobri prijatelj Edin Hodžić Edos. Edos je ujedno i moj klavijaturista i menadžer. Tako da sve uslove imamo za dobar i ozbiljan projekat. Cilj nam je da izdamo video-album ako bude deset pjesama, da bude i deset video spotova”, izjavo je on.

Muhammed je ovih dana u studiju gdje snima i svoj treći singl koji planira objaviti iza Bajrama.