Od sutra studenti potpisuju ugovore za stipendiju

U skladu sa epidemiološkom situacijom i s ciljem zaštite zdravlja, Služba za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Općine Centar, je organizovala raspored za potpisivanje ugovora za dodjelu općinskih stipendija “Prim. dr. Husein Kulenović”.

Tako za 247 studenata sa područja općine Centar potpisivanje ugovora počinje od sutra (utorak 20. april) u periodu od 8.30 do 15 sati. Potpisivanje će biti organizovano u sali 31 u prizemlju zgrade Općine Centar (Mis Irbina) i trajat će do petka 23. aprila ove godine.

Ukoliko neko od stipendista propusti prvi termin za potpisivanje ugovora, o novom terminu biće obaviješten putem telefona od nadležne općinske službe.

Nakon što okončaju proceduru sa studentima slijedi potpisivanje ugovora sa učenicima srednjih škola, dobitnicima stipendije Općine Centar, za što će nadležna općinska služba blagovremeno obavijestiti potpisnike putem web stranice Općine Centar: www.centar.ba ili putem društvenih mreža.

Kako je javnost upoznata Općina Centar će za školsku 2020./2021. godinu stipendirati 550 stipendista od čega su 303 srednjoškolca i 247 studenata sa ovog područja.

U ovogodišnjem općinskom budžetu za ovu namjenu je obezbijeđen iznos od 493.800 KM, saopćeno je iz općine Centar.