Ponovljeni poziv studentima za potpisivanje ugovora za stipendije

Služba za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Općine Centar ponovo poziva studente dobitnike općinske stipendije „Prof. dr. Husein Kulenović“ na potpisivanje ugovora za stipendije.

Studenti mogu doći svaki radni da u periodu od 8.30 do 15 sati u salu 31 u prizemlju zgrade Općine Centar (Mis Irbina 1). Potpisivanje ugovora će biti organizovano u skladu sa epidemiološkom situacijom.

Ukoliko neko od stipendista propusti prvi termin za potpisivanje ugovora, o novom terminu biće obaviješten putem telefona od nadležne općinske službe.

Nakon što se okonča procedura sa studentima slijedi potpisivanje ugovora sa učenicima srednjih škola, dobitnicima stipendije Općine Centar, za što će nadležna općinska služba blagovremeno obavijestiti potpisnike putem web stranice Općine Centar: www.centar.ba ili putem društvenih mreža.

Kako je javnost upoznata Općina Centar će za školsku 2020./2021. godinu stipendirati 550 stipendista od čega su 303 srednjoškolca i 247 studenata sa ovog područja. U ovogodišnjem općinskom budžetu za ovu namjenu je obezbijeđen iznos od 493.800 KM, saopćeno je iz Općine Centar.