Premijer liga BiH: Slišković debituje na klupi Željezničara, Velež igra derbi protiv Širokog Brijega

Danas se igraju preostale tri utakmice 26. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine, Željezničar će sa novim trenerom gostovati Radniku, a derbi igraju Velež i Široki Brijeg.

Radnik se nalazi u teškoj poziciji i vodi žestoku borbu za opstanak nakon niza loših rezultata. U posljednje četiri utakmice osvojili su samo jedan bod,  pa danas moraju ostvariti dobar rezultat protiv Plavih.

S druge strane Željezničar je isto u velikim problemima i nakon remijem na domaćem terenu protiv Mladosti u prošlom kolu ceh je platio trener Amar Osim. Plavi nisu slavili u osam uzastopnih prvenstvenih utakmica, a računajući Kup meč s Tuzla Cityjem, u 2021. godini još nisu zabilježili pobjedu. Evropa je sve dalje, a ako žele ostati u borbi za prva tri mjesta Slišković će morati na svom debiju danas upisati pobjedu.

Željezničar je do sad dobro prolazio s Radnikom u međusobnim utakmicama, imaju četiri pobjede u posljednjih pet duela s njima.

Široki Brijeg i Velež igraju derbi koji će nam dati odgovor može li se jedna od ove dvije ekipe uključiti čak i u borbu za titulu budući da je lider Sarajevo prokockao veliku prednost. Remi ne odgovara nikome, s toga obje ekipe će ići na pobjedu i sigurno da nas očekuje jedna jako zanimljiva utakmica. Baš kao i Široki i Velež, i ekipa Zrinjskog se može uključiti u borbu za titulu ukoliko danas slave na gostovanju kod Olimpika, kojem je s druge strane svaki bod bitan u borbi za opstanak.

Rezultat i parovi 23. kola m:tel Premijer lige BiH

Subota:

Krupa – Sloboda 1:0

Mladost – Tuzla City 2:0

Sarajevo – Borac 0:2

Nedjelja:

15:00 Zrinjski – OlimpikArena Sport)

17:00 Radnik – Željezničar ( Moja Tv)

19:00 Široki Brijeg – Velež Arena Sport)