Slišković pred derbi: Izrazitog favorita nema, Sarajevu ovaj derbi više znači

Željezničar će u okviru 28. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine gostovati gradskom rivalu Sarajevu na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase.

Blaž Slišković, trener Željezničara, je rekao da ovaj derbi više znači Sarajevu, ali da njegovi igrači neće razočarati navijače.

“Derbi kao derbi. Sigurno značajan i za jednu i za drugu ekipu. Za Sarajevo mnogo više nego za nas, s obzirom na tabelu. Mišljenja sam da u takvim utakmicama nekog izrazitog favorita nema. Tako će, vjerujem, biti i na Koševu. Ujednačena utakmica, gdje će i jedan i drugi tim pokušati da dođe do pobjede. Mi se pripremamo zaista ozbiljno za tu utakmicu. Znamo koliko nam znači, samim navijačima i nama kao klubu”, rekao je Slišković,te dodao:

“Vjerujem da ćemo odigrati kvalitetno i da nećemo razočarati sve one koji vole Željezničar. Mislim da spremno dočekujemo derbi. Naravno, velika su očekivanja. Očekujemo da to bude neka prekretnica u ovom periodu, da to krene ka boljem. Težit ćemo na toj utakmici, kao i na prethodnim, ka pobjedi. Sigurno je da će se i Sarajevo pitati. Očekujem, prije svega, izjednačenu borbu, ali vjerujem da će onaj koji bude imao više motiva i volje dobiti tu utakmicu”.

Vječni derbi se igra u subotu sa početkom u 16:55, a direktan prenos je na Areni Sport.