Superligu napustio i Milan, iz Barcelone se neće oglašavati prije Skupštine kluba

Uprkos činjenici da su u Superligi ostala tek četiri od 12 klubova inicijatora tog ekskluzivnog takmičenja, osnovanog prije svega tri dana, Barcelona zasad nema namjeru službeno reagirati ni javno govoriti o projektu koji je vodio gazda Reala Florentino Perez.

Podsjetimo, Superligu su u nedjelju osnovali elitnih klubovi – Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Tottenham, Milan, Inter, Juventus, Real, Atletico Madrid i Barcelona, ali nakon samo dva dana novooformljeno takmičenje se raspalo.

U njemu su trenutno još samo tri kluba: Real, Juventus i Barcelona.

Posljednji je istupio Milan, koji je u nedavno saopštenju istakao kako je odlučio “poslušati glas navijača”.

Jedan od ključnih operativaca Superlige, gazda Juventusa Andrea Agnelli, danas je priznao da projekt nema budućnost.

Španski list Sport, pozivajući se na izvore bliske klubu, objavio je da Barcelona neće reagirati prije nego što odluka prođe kroz Skupštinu kluba.

Katalonski El Mundo Deportivo jučer je izašao sa sličnom informacijom. Njegovi novinari tvrde da odluka kluba u potpunosti ovisi o volji sociosa (članova kluba), a procurila je i vijest da je predsjednik Barcelone Joan Laporta u ugovor koji je potpisao sa Superligom ugradio važnu klauzulu vezanu uz klupsku Skupštinu, koja bi katalonski klub trebala osloboditi penalizacije u slučaju istupanja iz takmičenja.

U klauzuli stoji da Barcelona neće snositi nikakve sankcije ako se sociosi izjasne protiv Superlige, već će se iz priče izvući besplatno, prenosi Sport Centar.