Sutra i narednih dana oblačno i kiša

Danas je u Bosni i Hercegovni bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle i niskih oblaka, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod.

Temperature zraka u 14 sati iznosile su: Bjelašnica 4, Sokolac 18, Ivan-sedlo 19, Neum 20, Sarajevo 21, Bugojno, Livno, Tuzla i Zvornik 22, Jajce 23, Gradačac, Prijedor i Stolac 24, Banja Luka, Bihać, Drvar, Mostar, Sanski Most i Zenica 25, Grude 26 stepeni.

Sutra u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima slaba kiša je moguća u sjevernim područjima. U drugoj polovini dana padavine se očekuju u većem dijelu zemlje. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano i uglavnom bez padavina. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 11, na jugu do 13, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22 stepen.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, se očekuje i kiša.

Jutarnja temperatura oko 8, a najviša dnevna oko 16 stepeni.

U subotu u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno sa slabom kišom ili pljuskom. U višim područjima slab snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 10, na jugu zemlje do 13, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 12, na jugu zemlje do 16 stepeni.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom ili pljuskom. U višim područjima slab snijeg. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 5, na jugu zemlje do 7, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 10, na jugu zemlje do 13 stepeni.

U ponedjeljak umjereno do pretežno oblačnov vrijeme. Ponegdje u višim područjima može provijavati i slab snijeg.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 6, na jugu zemlje do 8, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 11, na jugu zemlje do 14 stepeni.