Majstorović napustio Platformu za progres, odbio ustupiti svoje vijećničke mandate

Obzirom na to da je Željko Majstorović istupio iz Platforme za progres, od sada će u Općinskom vijeću Centar i u Gradskom vijeću Grada Sarajeva nastaviti obnašati funkcije kao samostalan vijećnik.

Ova informacija potvrđena je iz općinske organizacije ove stranke, uz napomenu da je od Majstorovića traženo da stranci ustupi svoje vijećničke mandate, što je on, kako kažu iz PZP-a, odbio učiniti.

“Imajući u vidu da je gospodin Majstorović odstupio od dogovora, da nas prethodno nije upoznao o vlastitom mišljenju, dilemama i načinu na koji je glasao te da je svojim nastupima nanio evidentnu štetu Platformi za progres i našoj općinskoj organizaciji (čime je povrijedio Statut i druge interne akte Platforme za progres), a da nije iskazao razumijevanje i spremnost da preuzme odgovornost za svoje postupanje, nismo imali drugog izbora nego ga pozvati da mandat preda Platformi za progres, što on nije uradio”, navode iz PZP-a.

Kako navode iskreno se nadaju da će gospodin Majstorović kao općinski i gradski vijećnik raditi u korist svih naših građana, ali nažalost  ovo je još jedan u nizu udaraca koje je pretrpjela naša općinska organizacija, te smo odlučni učiti iz grešaka, odlučni da zbijemo redove i izgradimo jaku i stabilnu organizaciju.

“Iako se nismo ranije izjašnjavali po pitanju djelovanja gospodina Majstorovića, želimo vas obavijestiti da naša organizacija nije bila upoznata o planiranim medijskim nastupima za N1, Oslobođenje i FACE TV te da su izneseni lični stavovi gospodina Majstorovića, a ne stavovi naše organizacije. Nažalost, gospodin Majstorović nas o svojim razmišljanjima o izbornom procesu i vanjskim pritiscima koje je imao nije obavijestio te smo kao i ostatak građana to saznali iz medija. Općinski odbor je od početka mandata u Općinskom vijeću Centar gospodina Majstorovića u potunosti podržavao. Imali smo otvorenu i konstruktivnu komunikaciju i ustinu nas je iznenadilo njegovo postupanje”, ističe se u saopćenju PZP-a.

Istakli su da im je, kao i velikom broju građana, velika želja bila da za gradonačelnika Sarajeva bude izabran Bogić Bogićević i izražavaju veliko žaljenje što do toga nije došlo.

“Ne želeći opravdati ponašanje gospodina Majstorovića, molimo javnost da se suzdrži od ružnih riječi prema ličnosti gospodina Majstorovića. On se kandidovao u ime naše organizacije na prethodnim lokalnim izborima kao poznati i cijenjeni građanin općine Centar, a u Općinsko vijeće je izabran voljom građana što je neupitno i što treba poštovati”, naglašavaju iz ove stranke.

Zaključili su da će sve političke snage smoći snage da na najbolji način prevaziđu trenutnu političku krizu i bez obzira na sve različitosti rade zajedno u interesu naših građana u ovim teškim vremenima za sve nas.

“Općinski odbor Centar će se uvijek zalagati za saradnju, predlagati i podržavati dobra rješenja u interesu naših građana, bez obzira na sve teškoće koje nam stoje i koje će nam stajati na putu”, zaključu iz Platforme za progres.