Sutra oblačno s kišom i pljuskovima, tako ostaje i naredne sedmice

Danas je u Bosni bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom ponegdje u centralnim dijelovima. U planinskim područjima i sa slabim snijegom. U Hercegovini je bilo malo do umjereno oblačno i sunčano.

Temperature zraka izmjerene u 14 sati iznosile su: Bjelašnica 3, Sokolac 13, Ivan-sedlo 14, Srebrenica, Tuzla i Zvornik 18, Gradačac i Trebinje 19, Banja Luka, Bugojno, Doboj, Drvar, Livno i Prijedor 20, Jajce, Neum, Sarajevo i Zenica 21, Bihać, Grude i Sanski Most 22, Mostar i Stolac 23 stepena.

Sutra u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom ili pljuskovima. Nešto više padavina se očekuje, prije podne u sjevernim područjima. Poslije podne, padavine u većem dijelu zemlje. U višim područjima i sa slabim snijeg. Krajem dana, u zapadnim područjima postupan prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 10, na jugu zemlje do 13, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 12, na jugu zemlje do 16 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana i sa kišom.

Jutarnja temperatura oko 7, a najviša dnevna oko 11 stepeni.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom ili pljuskom. U višim područjima slab snijeg. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 5, na jugu zemlje do 7, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 10, na jugu zemlje do 13 stepeni.

U ponedjeljak umjereno do pretežno oblačnov vrijeme. Ponegdje u višim područjima može provijavati i slab snijeg.

Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 4, na jugu zemlje do 7, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 12, na jugu zemlje do 16 stepeni.

U utorak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prije podne, kiša se očekuje u sjeverozapadnim područjima. Tokom dana, padavine se očekuju i u ostalim djelovima. U višim područjima, kiša će postupno prelazit u sunježicu i snijeg.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 5, na jugu zemlje do 7, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 16, na jugu zemlje do 18 stepeni.