Upraviteljka JU Studentski centar ismijavala najavljene proteste

Nakon što su studenti najavili proteste jer su im narušena prava i nanesena šteta, određena lica iz rukovodstva JU Studentski centar, putem društvenih mreža ismijavaju situaciju u kojoj se studenti nalaze.

“Ovim putem želimo informisati javnost o stanju u studentskim domovima, nemaru osoblja i odnosu prema studentima koji su smješteni u prostorijama JU Studentskog Centra. Pored dugogodišnjih infrastrukturnih problema u vidu dotrajalih zgrada, instalacija i namještaja te prošlogodišnjeg izmještanja studenata iz njihovih domova preko noći zbog stavljanja određenih paviljona u funkciju izolatorija, sada je došlo i do obustave isporuke određenih namirnica zbog dugovanja prema dobavljačima”.

Nakon što su studenti najavili proteste jer su im narušena prava i nanesena šteta, određena lica iz rukovodstva istog tog Centra, putem društvenih mreža ismijavaju situaciju u kojoj su se naše kolege našle, piše ASPF – Asocijacija studenata Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta na svojoj Facebook stranici.

I Udruženje studenata Studentskog centra oglasilo se povodom ovog događaja na svojoj Facebook stranici.

“Ova osoba je upravnik u Studentskom naselju Bjelave. Ured za korupciju je imao posla oko njene pozicije na recepcijskom smještaju. Unapređena je sumnjivom odlukom protiv koje su se žalili i uposlenici i USSC. Zajedno sa mužem učestvovala je u slanju prijetnji, između ostalog i prijetnji smrću, predstavniku studenata. Ima srednju školu, pa je sistematizacija izmijenjena kako bi ova osoba mogla biti upravnik. Da, osoba sa srednjom školom je upravnik studentima. Nije joj jasno zašto se bune studenti koji nemaju šta jesti, štaviše smiješno joj. Ima još dosta toga, ali polako”.

USSC će poduzeti potrebne korake, da osobe koje ismijavaju akademske građane ne smiju biti uposlenici ni u jednoj obrazovnoj instituciji niti javnoj ustanovi, prenosi STUDOMAT.ba