Željezničar poražen i od Slobode, Krupa iznenadila Tuzla City

Završene su dvije utakmice 24. kola Premijer lige BiH, Sloboda je savladala Željezničar, a Krupa je iznenadila Tuzla City.

Sloboda je savladala Željezničar rezultatom 1:0. Utakmica na Tušnju je bila tvrda sa mnogo faulova, trvde igre i dosta borbe.

Na samom otvaranjususreta vidjeli smo jako malo prilika, prvi zicer je imao Ermin Zec, koji je nakon sjajno istrčane kontre istrčao sam pred golmana i jako loše šutirao.

Nije bilo neki većih iznenađenja do 40. minute, kada je dosuđen penal za ekipu Željezničara, jedan igrač Slobode je igrao rukom u svom kaznenom prostoru i to je bilo dovoljno da sudija pokaže na bijelu tačku.

Plavi sa Grbavice nisu uspjeli pogoditi, tačnije golman Slobode odbranio je penal Bekriću, lopta se odbila Bekriću direktno na nogu, ali on sa svega par metara nije uspio pogoditi mrežu, Golubović je uhvatio loptu i ostalo je 0:0.

Na odmor se otišlo tim rezultatom.

Na početku drugog poluvremena, ekipa Željezničara je imala veliku šansu, Bojo je šutirao a lopta odlazi pored gola. Sloboda kažnjava Željezničar u 48. minuti. Maksimović je pogodio, odbrana Željezničara je ispala na 40 metara od gola, tražili su nedozvoljenu poziciju ali zastavica je ostala dole i rezultat je glasio 1:0.

Na snimku se tačno vidi da je na početku akcije Slobode jedan igrač bio u nedozvoljenoj poziciji, nekoliko metara iza leđa odbrane Plavih, Željezničar je još jednom žestoko oštećen.

Željezničar je poslije gola krenuo po poravnanje, ali pritisak im nije urodio plodom. Sloboda je imala par dobrih prilika da postigne još koji gol, ali na kraju je ostalo 1:0.

Sloboda je prekinula niz od pet poraza, a Željezničaru je ovo sedma utakmica bez pobjede.

U drugom susretu Tuzla City se spasila u zadnjim minutama protiv fenjeraša ekipe Krupe. Mnogo uzbuđenja nije bilo, prvo poluvrijeme je proteklo bez golova i bez pravih šansi.

U 50. minuti Luka Lučić dobija svoj drugi žuti karton i Tuzla City ostaje sa igračem manje. To je Krupa iskoristila jako brzo i već u 65. minuti Vukmanović postiže pogodak za totalni šok gostiju.

Ipak Tuzla se spasila u 90+1. minuti za konačnih 1:1 pogodio je Bkrić.