Vedran Bosnić produžio ugovor sa Mosnom na još tri sezone

Vedran Bosnić i njegov pomoćnik Fran DeMeulemeester produžili su svoje ugovore sa belgijskim prvoligašem Belfius Monsom.

Oni su dogovorili suradnju na još tri godine. Aktuelni selektor košarkaške reprezentacije BiH, kako navode belgijski mediji, je zaslužio ovo i ovo mu je nagrada za dobro obavljen posao.

Od dolaska na klupu Monsa, naš selektor je ostvario skoro 75 posto pobjeda u domaćem prvenstvu, a nedavno je vodio i ekipu do četvrtfinala FIBA Europe Cupa. Prošle sezone je bio viceprvak. Također, Mons je trenutno ekipa s najboljim omjerom (11-3) u belgijskoj EuroMillions ligi.

Osjećam zadovoljstvo s obje strane, od ljudi koji rade u klubu do navijača koji iskazuju mnogo poštovanja i ljubavi prema meni i mojoj porodici. To je ujedno jedan od razloga što sam odlučio ostati”, rekao je Bosnić.

Generalni menadžer Monsa Thierry Wilquin također je jako zadovoljan postignutim dogovorom:

Ovo su sjajne vijesti za klub. Bosnić je jedan od najboljih mladih trenera u Evropi, veoma smo sretni što je odlučio ostati. Njegova energija i znanje je nešto što zaista cijenimo”, konstatovao je Wilqui.