Željezničar nastavio crnu seriju, Olimpiku puni plijen sa Grbavice

Ekipa Olimpika savladala je Željezničar u meču 27. kola nogometne Premijer lige BiH na Grbavici, a konačan rezultat na kraju je glasio 1:2.

Željo je jako dobro otvorio meč i prijetio je nakon slobodnjaka Bekrića i pokušaja s distance Boje, ali golman Olimpika Hadžić je jako dobro branio.

Svoju dobru igru Željezničar je krunisao u 16. minuti. Poslije kornera s lijeve strane i odbijene lopte, u gužvi se najbolje snašao Bojo koji pogađa za 1:0.

Željezničar kao da se povukao poslije gola, a Olimpik je zaigrao dosta otvorenije. To im se isplatilo u 32. minuti kada je nakon prekida i ubačaja s lijeve strane najviši u skoku bio Milović i udarcem glavom matirao je nesigurnog Muftića za 1:1. Na odmor se otišlo tim rezultatom.

U nastavku je prvi zaprijetio Željezničar u 51. minuti, ali dobar udarac Veselinovića iskosa s desetak metara otišao je preko gola. Osmanović je pokušao iskoristiti veliku grešku Vrhovca, ali njegov udarac je izblokiran u posljednji čas i propala je dobra šansa za Vukove u 55. minuti.

I onda u 73. minuti hlada tuš za Plave. Šišić je ušao u kazneni prostor i šutirao iskosa, a slabi Muftić još jednom je loše reagovao i lopta je završila u mreži za vodstvo Olimpika 2:1. Trener Plavih Blaž Slišković do kraja je pokušao izmjenama spasiti barem bod, ali ostalo je 2:1.

Željezničar i dalje ne zna za pobjedu u 2021. godini i nakon ovog poraza definitivno je ostao bez šansi da se plasira u Evropu. S druge strane, Olimpik je ovim trijumfom napravio ogroman korak ka opstanku u društvu najboljih.