Bayern osvojio 31. put Bundesligu

Minhenski Bayern 31. put u klupskoj historiji postao je prvak Njemačke, a zvanično su titulu osigurali nakon pobjede Borussije Dortmund protiv drugoplasiranog Leipziga u okviru 32. kola Bundeslige rezultatom 3:2.

Bayern je ovo deveta uzastopna titula prvaka Njemačke, a posljednji put kada nisu bili prvaci bilo je 2012. godine kada je Borussija Dortmund dvije godine uzastopno osvajala nacionalno prvenstvo.

Bayern je do trofeja stigao nakon što je Borussija Dortmund u sjajnom meču pobijedila Leipzig sa 3:2. Domaći tim je imao vodstvo od 2:0 golovima Reusa i Sancha, Leipzig se vratio golovima Klostermanna i Olma, ali pobjedu Borussiji donio je Sancho golom u 87. minuti.

Tako je Bayern tri utakmice do kraja prvenstva već stigao do titule prvaka, a oni će u subotu od 18:30 sati igrati svoj meč 32. kola protiv Borussije M’gladbach, trener Hansi Flick će sa šampionskom titulom napustiti klupu ovog kluba, a podsjećamo, njega će na mjestu glavnog trenera Bayerna zamijeniti trener Leipziga Julian Nagelsmann.