Buljubašić: Da smo imali para kupili bi Hamzu Čatakovića ili Nedima Hadžića

Sabrina Buljubašić, direktorica Fudbalskog kluba Sarajevo, govorila je na današnjoj pres konferenciji o tranzicijskom periodu od Tana do Nama.

Kako je kazala Buljubašić, što se tiče njihovih finansija, napravili su platne kategorije.

Napravili smo neki sistemu sezoni 2016/17. Srezali smo troškove. Tan je poslao milion eura, iako je bilo planiralo da pošalje tri miliona. Akademci su morali igrati po svaku cijenu. Našli smo neki kompromis. Nismo dovodili skupa pojačanja“, kazala je Buljubašić,

Također, navela je da su dolaskom novog insvestitora, prešli tu strategiju.

Dovodili su se igrači koji su možda bili preskupi. Čovjek je kupio svoja glasačka prava. Nisam se uvijek slagala. Imam i pismeno šta sam mu odgovarala. Ipak, ja sam osoba koja izvršava njegove naredbe“, kazala je Buljubašić.

Kazala je da su imali novca, kupili bi Hamzu Čatakovića ili Nedima Hadžića.

Mogli smo možda bolje odraditi prelazni rok. Od kada sam ja tu, nije se desilo da se dovode igrači bez analize stručnog štaba ili koordinatora za sport. Ja tu ne odlučujem. Mogu dati svoje mišljenje“, kazala je.

Dodaje da su radili na sistemu budžeta, koji je toliko duboko analiziran, “da ako je planirano npr. 100 flaša vode, a želimo 101 moralo se tražiti posebno odobrenje od investitira”.

Nisam se slagala za neke igrače. Imam naposmeno sve. Nije poslušano moje mišljenje. Svaka stavka, svaka marka se zna. Upozoravala sam da ćemo ići možda u pogrešnom smjeru. Imam i to napismeno“, dodala je Buljubašić.

Buljubašić je upitana kada se izgubila potreba da “proizvode” mladi igrači.

Tan je imao jasnu strategiju. Rekao je da je uložio sam i sebe i sredstva da bi stvorili Akademiju. Dolaskom Nama izgubila se ta srategija. Smatrao je da je to dobar put i da ostvarimo evropski uspjeh. Ispostavilo se da to nije pravi put. Izgubili smo Akademiju. Nije bilo mladih igrača“, istakla je direktorica bordo kluba.