Danas radovi na vodovodnoj mreži u 23 sarajevske ulice

Radovi na popravkama kvarova, a u okviru redovnih aktivnosti na održavanju vodovodnog sistema, danas će biti izvođeni u 23 sarajevske ulice, saopćio je KJKP ViK.

To su: Jošanička, Barica, Vreoca, Stari drum, Braće Begić, Radićeva, Zmaja od Bosne, Ruđera Boškovića, Kodžina, Safeta Zajke, Jarčedoli, Osik, Trebevićka, Travnička, Urijan Dedina, Hladivode, Hadžijska ravan, Grličića brdo, Džidžikovac, Dobojska, Kodžina, Avde Palića i Radićeva.

Okončanje radova očekivano je u poslijepodnevnim satima.

Također, Odjeljenje za održavanje kanalske mreže, objekata i hitne intervencije, danas će vršiti radove na pročepljenju i čišćenju kanala u ulicama: Patriotske lige, Osmana Rastodera, Kolodvorska, Uglješe Uzelca, Sadžak, Butila, Jošanička, Nahorevska, Nerkeza Smailagića.

Crpanje i pročepljenje šahta vršiće se u ulici Grbavička, mašinsko čišćenje slivnika u ulicama Humska i Zelenih beretki, ručno čišćenje slivnika u ulici Posavska, a ručno čišćenje bazena u ulicama Mjedenica i Ramića banja.

Također, vršit će se i crpanje vode iz iskopa u ulici Safeta Zajke, crpanje taložnika na Butilama. Crpanje septičke jame planirano je da se vrši na lokalitetu Lužansko polje i Mitrići.