Danas radovi na vodovodnoj mreži u 23 sarajevske ulice

Radovi na popravkama kvarova, a u okviru redovnih aktivnosti na održavanju vodovodnog sistema, danas će biti izvođeni u 23 sarajevske ulice. 

To su: Avdage Šahinagića, Kakrinjski put, Azize Šaćirbegović, Grdonj, Hiseta, Kranjčevićeva, Muhameda ef. Pandže, Kupreška, Kamenica, Viteška, Bana Borića, Pastrma, Vrbanjuša, Grličića brdo, Plavi put, Rudnik, Soukbunar, Komatin, Braće Nuhić, Zujevinska, Mitra Šućura, Donji Hotonj i Slatinski put.

Okončanje radova očekivano je u poslijepodnevnim satima.

Također, Odjeljenje za održavanje kanalske mreže, objekata i hitne intervencije, danas će vršiti radove na pročepljenju i čišćenju kanala u ulicama Reisa ef. Hadžiomerovića, Sabita Užičanina, Džemala Bijedića, Nusreta Prohića, Tuzlanska, Bulevar Meše Selimovića, Uglješe Uzelca.

Na Filter postrojenju “Bosna” planirane su aktivnosti na crpanju i pročepljenju, u ulici Milana Preloga pročepljenje slivnika, na lokalitetu Osik mašinsko čišćenje i pročepljenje istih a ručno čišćenje slivnika u ulici Milinkladska.

Crpanje taložnika izvodit će se na Butilama, a crpanje septičke jame na lokalitetima Faletići, Kamenolom, Grabovina, Mihaljevska ulica.