Eksplodirala plinska boca u radnji u centru Beograda, više osoba povrijeđeno

U jednoj radnji u Čika Ljubinoj ulici u Beogradu jutros, nešto prije 9 sati, došlo je do eksplozije, a zatim i požara, a prema prvim informacijama šest osoba je povrijeđeno, od čega jedna teže, potvrdio je za N1 zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i dodao da se teško povrijeđena osoba nalazi na reanimaciji u Urgentnom centru.

“Sve povrijeđene osobe su zbrinute a jedna je na reanimaciji, koliko sam dobio informacije iz Urgentnog centra. Desilo se to sa plinskom bocom, koja očigledno nije dobro servisirana, bar tako kažu prvi preliminarni izvještaji… Vlasnica mjenjačnice je pretrčala preko puta do restorana i pozvala, menadžer je krenuo da joj pomogne i tada se desila eksplozija, pa je i on među povrijeđenima. Požar je ugašen tako da su svi stanari zgrade bezbjedni. Ovo je nauk da svi koji imaju plinske boce, da ih servisiraju preko onih koji su ovlašteni”, kazao je Vesić.

Kako za portal N1 kažu očevici, eksplozija je bila toliko jaka, da su pomislili da se nešto srušilo.

Od siline eksplozije popucala su stakla na okolnim lokalima. Na terenu su policija i vatrogasci. Hitna pomoć zbrinula je povrijeđene.