Foto/ Nastavljena sanacija saobraćajnice Brusulje, dijela regionalne ceste R447 Dariva-Hreša

Nastavljeni su radovi na sanaciji saobraćajnice Brusulje, koja pripada regionalnoj cesti R447 Dariva – Hreša, saopćili su iz Općine Stari Grad.

Ovaj značajni projekat počeo je prošle godine kada je završena polovina dionice, a radovi su zaustavljeni s dolaskom zimskih uslova.

Kako navode, krajem prošle godine završena je dionica od mosta prema entitetskoj liniji (donji dio ulice), a ove sedmice počeli su radovi na preostalom, gornjem dijelu ulice.

Foto: Stari Grad
Foto: Stari Grad

U Službi za investicije i komunalne poslove Općine Stari Grad potvrdili su da je kroz drugu fazu radova do sada uklonjeno oko 130 metara starog asfalta.

Radovi su nastavljeni u gornjem dijelu ulice. Uklonjen je dotrajali asfalt na većem dijelu dionice, a preostalo je uklanjanje na još nekih 50-ak metara. Nakon toga uslijedit će redovni radovi pripreme dionice za novo asfaltiranje, a što uključuje radove na slivnicima, šahtovima, odvodnji i djelimičnu zamjenu trotoara“, pojasnili su u nadležnoj Službi.

Foto: Stari Grad
Foto: Stari Grad

Inače, projekat obuhvata sanaciju oko 450 metara ulice Brusulje na Mošćanici, a koja predstavlja ‘žilu kucavicu’ na prelazu između dva entiteta. Po informacijama mještana, saobraćajnica nije rađena još od ’60-ih godina prošlog stoljeća, a redovno je koriste stanovnici Emerovice, Brusulja, Gazinog Hana i Vučje Luke.

Projekat košta oko 215.000 KM, a izvođač radova je firma ‘Grakop’ iz Kiseljaka.