Foto/ Rukovodstvo Općinskog vijeća ugostilo rukometne reprezentativke

Predstavnici najuspješnijeg ženskog rukometnog kluba u BiH “RK HADŽIĆI – INTERLOGISTIC” i tri uspješne rukometne reprezentativke Lana Lončar, Lea Bošnjak i Dejana Kulić posjetili su danas i predsjedavajućeg Općinskog vijeća Sejada Đozu.

Sastanku su prisustvovali i dopredsjedavajuća Općinskog vijeća Ira Adilagić i predsjedavajući Gradskog vijeća Jasmin Ademović.

Foto: Općina Centar
Foto: Općina Centar

Direktor kluba Nedžad Turnadžić upoznao je prisutne sa aktivnostima koje provodi i rezultatima koje ostvaruje ovaj uspješni sportski kolektiv.

Foto: Općina Centar
Foto: Općina Centar

Naime, klub postoji 55 godina i iza nas su zaista veliki rezultati. Naša namjera je da se u svim općinama na području kantona Sarajevo formiraju ženski rukometni klubovi, a da mi budemo nosioci rukometnih aktivnosti za Kanton Sarajevo. Nadamo se da ćemo ostvariti saradnju sa svim općinama, na naše obostrano zadovoljstvo“, pojasnio je Turnadžić.

Foto: Općina Centar
Foto: Općina Centar

Predsjedavajući Đozo naglasio je da Općinsko vijeće kontunuirano pruža podršku sportskim kolektivima koji ostvaruju značajne rezultate, kako u našoj zemlji, tako i na međunarodnoj sceni.

Čast mi je da sam danas imao priliku ugostiti rukometne reprezentativke, a siguran sam da je ovo samo početak naše uspješne saradnje. Rado ćemo na sjednici Općinskog vijeća pokrenuti inicijativu da se finansijski podrži rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine. Podrška sportu mora biti naša obaveza, jer samo zajedničkim naporima možemo ostvariti dobre rezultate“, istakao je Đozo.