Ko će u Evropu? Svi timovi slavili odluka pada u zadnjem kolu

Velež, Zrinjski i Široki Brijeg, tri kluba koja su u velikoj borbi za plasman u Evropu, ostvarila su pobjede u pretposljednjem kolu m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine, tako da se na tabeli nije ništa promijenilo.

Zrinjski je slavio protiv Željezničara sa 4:2. Plemići su poveli već u petoj minuti kada je strijelac bio Bašić, a samo dvije minute poslije Tičinović je prizemnim udarcem udvostručio prednost mostarskog kluba.

U finišu prvog poluvremena Ikić je svojim pogotkom smanjio na 2:1 i ulio neku nadu za pozitivan rezultat svom timu. Plavi su se malo uozbiljili i samo nakon sedam minuta igre u drugom dijelu poravnali preko Bekrića. Lopta se odbila do veznjaka gostiju nakon što je Varvodić odbranio šut Subašića, a iskusni veznjak je potom proslijedio loptu u mrežu za 2:2.

Zrinjski dolazi do novog vodstva s bijele tačke. Biblija je bio precizan u 57 minuti i rezultat je glasio 3:2. Deset minuta kasnije odbrana Željezničara pravi katastrofalnu grešku, a Bilbija postiže pogodak za konačan rezultat 4:2.

Željezničaru je ovo bila utakmica broj 15 u kojoj nisu zabilježili pobjedu.

U drugom susretu ove zanimljive borbe, Široki je savladao Mladost rezultatom 1:0.

Domaći su veoma rano poveli, a sjajan pogodak postigao je Jurić u četvrtoj minuti utakmice. Mladost se kasnije oslobodila pritiska i imala nekoliko šansi, a stopostotnu je imao Ćerimagić u 19. minuti kada mu je odbranio Miškić.

Na početku drugog dijela Širokobriježani su imali veliku priliku kada je Stanić pogodio prečku. Okvir gola pogodio je i Jurić u 58. minuti.

Široki Brijeg nije uspio još jednom ugroziti gol gostiju, ali su sačuvali minimalan rezultat i tako ostali u “ludoj” trci za Evropu.

Velež je savladao Slobodu rezultatom 2:0.

Georgijević u četvrtoj minuti nije iskoristio penal, kojeg je odbranio Kukić, koji je najzaslužniji što u prvom dijelu nije bilo pogodaka. Rođeni su nizali šanse u prvom dijelu, ali izostala je realizacija. Za Slobodu šansu je imao Dženis Beganović.

Rođeni su poveli u 74. minuti. Kukić je odbranio šut Ćosića, a Zvonić glavom pogađa za 1:0.

Behram je imao priliku u 85. minuti, a nedugo nakon toga ovaj fudbaler postigao je pogodak i povisio na 2:0. Do posljednjeg sudijskog zvižduka nije bilo promjene. Rođeni su nastavili sjajan niz i 19. utakmica su bez poraza.

Putnike u Evropu ćemo saznati u zadnjem kolu.

Rezultati 32. kola:

Borac – Tuzla City 2:0

Krupa – Olimpik 3:0 (Olimpik istupio iz lige)

Sarajevo – Radnik 3:0

Široki Brijeg – Mladost 1:0

Velež – Sloboda 2:0

Zrinjski – Željezničar 4:2