Lady Gaga otrkila da je ostala u drugom stanju nakon seksualnog napada

Lady Gaga je otkrila da je pretrpjela slom kao rezultat seksualnog napada koji ju je doveo do trudnoće.

Zvijezdi je bilo 19 godina kada ju je silovao muški muzički producent, koji joj je prijetio da će je spaliti ako se ne skine.

Kaže da ju je njezin navodni silovatelj tada ostavio trudnu na uglu, jer je povraćala i bilo joj je loše.

Gaga, čije je pravo ime Stefani Germanotta, govorila je u prvoj epizodi nove Apple TV + serije Oprah Winfrey i princa Harryja, The Me You Can’t See, koja se bavi stigmom oko mentalnog zdravlja.

Slomila se u suzama dok je opisivala svoj napad koji se dogodio u njenim ranim danima u muzičkoj industriji.

Imala sam 19 godina i radila sam u tom poslu, a producent mi je rekao: ‘Skini se’“, prisjetila se.

Sad kada im 35 godina, pjevačica je rekla da nikada neće imenovati svog napadača.

Razumijem ovaj pokret #MeToo, razumijem da se neki ljudi osjećaju ugodno s tim, a ja ne“, nastavila je. “Ne želim se više nikada suočiti s tom osobom“, kazala je Gaga.

Gaga je o svom silovanju prvi put razgovarala 2014. godine, a obratila mu se u pjesmama poput ‘Swine’ i ‘Til It Happens To You’ – u kojem je snimljen film The Hunting Ground, dokumentarni film o seksualnom napadu na američke fakultete; i nominiran je za Oscara 2016. godine.

Rekla je da je njen slom nastupio godinama kasnije, i još uvijek je trajao kada je prihvatila svog Oscara za A Star Is Born 2019.

Počelo je kada je primljena u bolnicu zbog akutnog bola i utrnulosti i bila je iznenađena kad je poslana psihijatru.

Nisam mogla osjetiti vlastito tijelo“, prisjetila se.

Zvijezda je dodala da su je traume promijenile kao osobu i da je nikada neće napustiti.

Imala sam totalnu psihotičnu pauzu i, par godina, nisam bila ista djevojka. Način na koji se osjećam kad osjetim bol, osjećala sam se nakon silovanja“.

Trebale su joj dvije i po godine da se oporavi, rekla je, ali “pokretanje jednom” dovoljno je da se vrati u osjećaj fizičke i emocionalne boli.

Međutim, završila je s nadom, rekavši da je, nakon godina truda, “naučila sve načine da se izvučem iz toga. Sve se počelo polako mijenjati.”

Gaga je jedno od brojnih poznatih lica koja će sudjelovati u filmu The Me You Can’t See, uključujući Glenna Closea, olimpijsku boksericu Virginiju Fuchs i slavnog kuhara Rashada Armsteada, kao i Winfreyja i vojvodu od Sussexa, prenosi BBC.