Mahmutovac: Pri kraju rekonstrukcija kućnih priključaka u ulicama Kamenica i Paje malta

U završnoj fazi je rekonstrukcija vodovodnih individualnih priključaka u ulicama Kamenica i Paje malta.

U ovim ulicama prethodno su postavljene i testirane nove vodovodne instalacije cijelom trasom rekonstrukcije. Urađeno je ispiranje cjevovoda, te laboratorijska analiza vode, a onda je uslijedilo priključivanje stambenih objekata na novopostavljenu mrežu.

U narednim danima okončat će se radovi i na individualnim kućnim priključcima, a u sklopu projekta rekontruiše se njih 25. Nakon toga, počet će radovi na ravnanju i tamponiranju terena, te na asfaltiranju dionica gdje su se izvodili radovi“, kazali su iz nadležne općinske Službe za investicije i komunalne poslove.

Podsjećamo da je u dijelovima ulica Kamenica i Paje malta, sredinom novembra prošle godine počeo veliki infrastrukturni projekat rekonstrukcije kanalizacione i vodovodne mreže, vrijedan 580.000 KM. Tada je izvršena ugradnja novih kanalizacionih cijevi u ulici Kamenica i dijelu ulice Paje malta, dužine oko 210 metara, zatim u kraku ulice Kamenica dužine oko 90 metara, te u dijelu putnog pravca Kamenica – Sulejmana Zolja u dužini od oko 20 metara.

Poslije su radovi bili privremeno obustavljeni s dolaskom zimskog perioda i nepovoljnijih vremenskih uslova, ali su krajem marta ove godine nastavljeni.

Za stanovnike ovih ulica to će značiti kraj problemima sa lošim podzemnim instalacijama, vodovodnim i kanalizacionim cijevima i ispucalim asfaltom, a samim tim i stvaranje boljih uslova za život. Izvođač radova na ovom projektu je firma ‘Bujice’ d.o.o. iz Konjica, saopćili su iz Općine Stari Grad.