Od sutra pad temperatura, kiša i pljuskovi

Danas je u Bosni i Hercegovini bilo sunčano vrijeme uz malu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle i niskih oblaka, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod.

Temperature zraka izmjerene u 14 sati iznosile su: Bjelašnica 13, Ivan-sedlo 23, Livno 24, Sokolac 25, Trebinje 26, Grude 27, Bijeljina, Bugojno, Drvar, Gradačac, Neum, Sarajevo, Srebrenica i Tuzla 28, Banja Luka, Doboj, Jajce, Mostar, Sanski Most, Stolac i Zvornik 29, Bihać, Prijedor i Zenica 30 stepeni.

Sutra u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, nestabilno vrijeme sa kišom. Ponegdje uz kišu mogući su i pljuskovi sa grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13, na jugu do 15, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20, na jugu do 24 stepeni.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana se očekuje i kiša.

Jutarnja temperatura oko 11, a najviša dnevna oko 20 stepeni

U četvrtak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme povremeno sa kišom. Tokom dana, lokalno uz kišu mogući su i pljuskovi sa grmljavinom.

Jutarnja temperatura zraka između 7 i 13, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20, na jugu do 23 stepena.

U petak, u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 11, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20, na jugu do 22 stepena.

U subotu, u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno. Tokom dana, ponegdje u istočnim područjima i sa kišom.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 11, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 19, na jugu do 22 stepena.
.