Održan sastanak pred mostarski derbi: Sve učiniti da sport prevlada

Sastanak i konferencija za medije povodom derbija Premijer lige BiH između Zrinjskog i Veleža koji je na rasporedu sljedeće kolo, održan je danas u Gradskoj vijećnici Grada Mostara.

Sastanku su prisustvovali predstavnici klubova, Grada Mostara i Policijske uprave (PU) Mostar.

Zajednički stav je da su protekla četiri derbija prošla bez problema, te da se treba poslati lijepa slika iz Mostara.

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić je istakao kako mu je čast biti gradonačelnikom u gradu koji ima dva premijerligaša.

Moramo sve učiniti da sport prevlada, da iz Mostara ode jedna pozitivna slika. Mislim da ima dovoljno mudrosti i razboritosti u navijačima, klubovima, policiji i Gradskom vijeću dovoljno mudri da derbi ne ostavi gorčinu, nego događaj u kojem će bolji pobijediti i poslati lijepu sportsku poruku“, rekao je Kordić.

Predsjednik Gradskog vijeća (GV) Salem Marić je rekao kako se derbi prvi put derbi igra a da se oba kluba bore za izlazak u Evropu.

Neka pobjedi bolji. Nadamo se da će Mostar biti prepoznat kao sportski grad kako u BiH tako i Evropi, a navijače pozivam da pokazu svoju ljubav prema klubovima na sportski, kulturni i civilizacijski način“, rekao je Marić.

Predsjednik Sportskog saveza (SS) Grada Mostara Senad Kevelje je istakao kako je gradski derbi dobar za sport.

Nogometni teren je mjesto gdje se treba pokazati ko je bolji, kvalitetniji, a tome nikako nije mjesto na ulici“, rekao je Kevelj.

Derbi između dva mostarska kluba igra se u subotu 8. maja na stadionu “Pod Bijelim Brijegom” sa početkom u 17:00 sati.

Velež je treći na ligaškoj tabelki sa boda manje od lidera Saraejva, dok je Zrinjski poziciju niže i ima tri boda manje od Veleža.