Općina Centar nastavlja podršku masovnoj vakcinaciji stanovništva

Vršilac dužnosti generalne direktorice JU “Dom zdravlja Kantona Sarajevo” Amela Kečo zajedno sa saradnicima posjetila je danas Općinu Centar gdje ih je ugostio načelnik Srđan Mandić.

Povod posjete bio je potpisivanje odluke o davanju na korištenje opreme neophodne za proces vakcinacije protiv koronavirusa na lokalitetu Zetra, a koju je nabavila Općina Centar.

Naime, JU “Dom zdravlja Kantona Sarajevo” u skladu sa Planom za vakcinaciju protiv koronavirusa na vakcinalnom punktu Zetra obratila se sa zahtjevom Općini Centar za nabavku mobilne podrške, a u cilju realizacije procesa vakcinacije.

U vezi sa navedenim zahtjevom, Općina Centar je za potrebe JU “Dom zdravlja Kantona Sarajevo” nabavila 12 mobilnih aparata sa GSM karticama koje imaju uslugu mobilnog interneta i jedan GSM modem/ruter.

Direktorica Kečo izrazila je zahvalnost Općini Centar i načelniku Mandiću što imaju sluha za potrebe ove zdravstvene ustanove.

“Prije svega hoću da se zahvalim, ne samo na ovoj donaciji, nego na svemu onome što je Općina Centar u proteklom periodu učinila za Javnu ustanovu “Dom zdravlja Kantona Sarajevo”, a posebno za Dom zdravlja Centar. Nabavljeni mobiteli su nama neophodni u procesu vakcinacije na Zetri. Pomoću njih skeniramo ličnu kartu ili zdravstvenu knjižicu i na taj način automastki pacijenti ulaze u sistem gdje se registrira prijem vakcine na osnovu čega im se može izdati Covid pasoš”, kazala je.

Također je kazala da će jedan dio mobitela iskoristiti da u organizacionim jedinicama naprave pozivne centre za prijavu za vakcinaciju onih ljudi koji nemaju ili ne znaju koristiti mobilne uređaje.

Kako bude pristizao veći broj vakcina u našu zemlju, nama će se povećavati i potreba za mobilnom podrškom, budući da će vakcinacija zasigurno biti masovnija. Općina Centar je zaista od početka pandemije pružala maksimalnu podršku na čemu smo neizmjerno zahvalni“, istakla je Kečo.

Načelnik Mandić još jednom je istakao opredjeljenje Općine Centar da kao odgovorna lokalna zajednica svoje resurse stavi na raspolaganje zdravstvenim ustanovama koje ulažu ogromnu energiju da se pandemija koronavirusa stavi pod kontrolu.

Budite sigurni da ćemo i budućnosti podržavati rad, ne samo JU „Doma zdravlja Kantona Sarajevo“, nego i drugih zdravstvenih ustanova. Sretni smo što možemo dati doprinos u borbi protiv pošasti koja nam je svima pokazala koliko je važno jačati zdravstveni sistem“, kazao je Mandić.