Pjanić bi mogao ostati u Braceloni samo u jednom slučaju

Katalonski Sport analizirao je ovosezonska pojačanja Barcelone, a među njima se našao i naš reprezentativac Miralema Pjanića, koji bi u jednom slučaju ipak mogao ostati u redovima tima sa Nou Campa.

Sport je još jednom naveo kako je bosanskohercegovački veznjak došao u Barcelonu u razmjeni sa Juventusom kako bi se “ispeglali” računi.

“Kada nekoga dovedete iz čisto finansijskih razloga i bez da trener to smatra strogo neophodnim, riskirate da vam se dogodi potpuno isto što se dogodilo Barci s Miralemom Pjanićem. Klub je Bosanca zamijenio Arthurom s Juventusom prije nego što je Koeman došao na klupu i od samog početka bilo je jasno da nizozemski trener nije dao zeleno svjetlo za njegov potpis”, piše Sport.

Oni su naveli da je Mali princ igrao jako malo ove sezone.

“Veznjak je odigrao 1.279 minuta, od kojih je velika većina u prvoj polovni sezone. Nije bio u rosteru za finale Kupa, a u borbi za titulu prvaka odigrao je četiri minute protiv Celte nakon više od dva mjeseca”, dodaje se.

Sport piše da postoji mogućnost da Pjanić ostane u redovima katalonskog kluba, ali samo u slučaju da trenutno trener Ronald Koeman dobije otkaz.