Povodom Bajrama uručeni paketi roditeljima šehida na području općine Stari Grad

Povodom predstojećeg Ramazanskog bajrama, danas su, odlukom općinskog načelnika Ibrahima Hadžibajrića, uručeni prehrambeni paketi roditeljima šehida iz Starog Grada.

Pakete s prehrambenim namirnicama, posredstvom Službe za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu i u koordinaciji sa Organizacijom porodica šehida i poginulih boraca Stari Grad, dobilo je 50 roditelja šehida i poginulih boraca s područja ove općine.

Safija Šehović, pomoćnica načelnika za boračko – invalidsku i socijalnu zaštitu koja je danas bila u obilasku porodica kazala je da su obišli roditelje šehida koji imaju najmanja primanja.

“Kraj je mjeseca Ramazana i bliži se Bajram, te je općinski načelnik naložio službi da obiđe majke i očeve šehida i omogućimo im da Bajram dočekaju i provedu na najbolji mogući način”, istakla je Šehović, te najavila da je u planu i podjela hedija za još 50 šehidskih porodica slabijeg imovinskog stanja.

Foto: Općina Stari Grad
Foto: Općina Stari Grad

Hasan Imamović sa Hladivoda tokom agresije na našu zemlju izgubio je sina. Današnja posjeta ga je iznenadila i obradovala. “Hvala vam što nas niste zaboravili, to je za mene nešto veliko. Hvala načelniku Hadžibajriću koji ima osjećaja za nas roditelje koji smo izgubili svoju djecu”, izjavio je dedo Hasan.

Majka šehida Advija Šetić je također danas dobila paket sa namirnicama.

“Mnogo mi znači što ste danas došli na moja vrata i hvala vam što nas ne zaboravljate”, kazala je Advija.

Prema evidenciji Službe za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu, u evidenciji službe je 536 šehidskih porodica, a pomoć ovoj kategoriji dijeli se periodično, uz usklađivanje evidencije kako bi svi bili jednako zastupljeni.

Pored prehrambenih paketa i novčanih hedija za šehidske porodice, u srijedu će biti potpisani i ugovori o stipendiranju 222 korisnika, a riječ je o učenicima i studentima iz porodica boračke populacije. Za ove stipendije izdvojeno je 200.000 KM.