Pravobraniteljica Općine Centar položila zakletvu

U Općini Centar je 7. maja 2021. godine Mia Jeličić-Pizović zvanično stupila na dužnost pravobraniteljice ove lokalne zajednice.

Jeličić-Pizović je u prisustvu predsjedavajućeg Općinskog vijeća Centar Sejada Đoze, dopredsjedavajuće Ire Adilagić i pomoćnice načelnika za Službu za poslove Općinskog vijeća Mirsade Lingo dala svečanu izjavu kojom se obavezala da će se u vršenju službe pridržavati ustava i zakona Bosne i Hercegovine, Federacije BiH i Kantona Sarajevo i da će službu vršiti savjesno.

Davanjem svečane izjave imenovana je stupila na pomenutu funkciju u skladu sa Odlukom o pravobranilaštvu Općine Centar Sarajevo.

Predsjedavajući Đozo je u ime rukovodstva i Općinskog vijeća čestitao imenovanje pravobraniteljici i poželio puno uspjeha u radu.

Podsjećamo, Općinsko vijeće je na 4. redovnoj sjednici održanoj 29. aprila 2021. godine većinom glasova donijelo Odluku o imenovanju Mie Jeličić-Pizović za pravobraniteljicu Općine Centar.

Prema Zakonu o pravobranilaštvu Kantona Sarajevo mandat pravobranioca Općine Centar Sarajevo traje četiri godine, saopćeno je iz općine Centar.