Profesori namještali ispite studentima medicinskog fakulteta?

Nova afera potresa Medicinski fakultet u Tuzli i klinički centar u istom gradu.

Kako piše Crna hronika, navodno je upletena Sabina Kušljugić, sada već doktorica i uposlenik spomenute javne zdravstvene ustanove, koja se na svojevrstan način hvalila svojom uticajnom majkom, prof. dr. Zumretom Kušljugić.

Na Facebook stranici Studenat, objavljene su fotografije gdje se navodno sve dešavalo prije šest godina.

Putem grupnog chata su vođeni dogovori

U namještanjima ispita nije bila sama. Od njih nekoliko, otkriveno je ime još samo jednog aktera. To je Meldina Kulić, koja je sa Kušljugić vodila glavnu riječ u chat grupama preko kojih su se dogovarali.

Meldina je tada bila Sabinina kolegica, a kolegijalne odnose su nastavili i na UKC Tuzla, gdje se Kulić zaposlila na Klinici za ginekologiju i akušerstvo.

Ja sam čula za to, da ako ne platiš slabe su šanse da ćeš i položiti“, napisala je Kulić.

Foto: Studenat
Foto: Studenat

Upletenost u namještanje ispita nije zaobišla ni današnje vodeće ljude Univerziteta. Prof. dr. Nermina Hadžigrahić je dugogodišnji odgovorni nastavnik na izbornom predmetu Kozmetologija.

Sabinina mama je dobila test od profesorice (op.a. rektorice) i taj test je ona podijelila u grupi. Većina ispita je tako funkcionisala”, kaže izvor.

Sabina je u grupni razgovor proslijedila urađen test iz istog predmeta, što je vidljivo na fotografijama.

Pored rektorice, u ovim razgovorima spominju se i profesorice koje su penzionisane i više ne predaju na Medicinskom fakultetu u Tuzli.