‘Putarska služba’ Općine Stari Grad aktivna na brojnim lokacijama

Odjeljenje za održavanje Aleje ambasadora, cestovnih pojasa i javnih površina, koje djeluje pri Službi za investicije i komunalne poslove Općine Stari Grad, povoljne vremenske prilike iskoristilo je za čišćenje i uređenje zelenih površina i cestovnih pojasa, te uklanjanje otpada na brojnim lokacima.

Pred početak proteklog vikenda, vrijedni uposlenici ovog Odjeljenja uklanjali su otpad i pripremali izletišta. Redovno djeluju u Aleji ambasadora, a uklanjali su otpad i na Baricama.

“Putarska služba je djelovala i na omiljenom izletištu Sarajlija, Baricama, na kojem građani mogu uživati u postavljenim hladnjacima sa klupama i stolovima za izletnike.

Nastavili su i s uređenjem, čišćenjem i košenjem rastinja uz cestovni pojas ulice Jekovac, Mjedenica, te sa sječom stabala u ulici Muse Ćazima Ćatića, Sedreniku…”, kazali su nam u nadležnoj Službi za investicije i komunalne poslove.

Uposlenici Odjeljenja nastavili su i farbanje zaštitnih ograda na više lokacija: Hošin brijeg basamaci, Trčivode, Pod Hridom, Iza gaja čikma, Na varoši, Škaljin sokak, Vratnik mejdan, Sedrenik, te ograde na mostu koji se nalazi na Darivi.

Izvršena je i popravka saobraćajnog znaka u ulici Jelića, te čišćenje kompletnog poteza oko lokaliteta Žute tabije. I ove sedmice u planu su radovi na više lokaliteta u Starom Gradu.