Radovi na vodovodnoj mreži danas u 22 sarajevske ulice i tri naselja

Radovi na popravkama kvarova, a u okviru redovnih aktivnosti na održavanju vodovodnog sistema, danas će biti izvođeni u 22 sarajevske ulice.

To su: Triglavska, Ramića Banja, Prvomajska, Jošanička, Magribija, Tepebašina, Kranjčevićeva, Novopazarska, Hadžimustafe Penjave, Patriotske lige, Armije R BiH, Esada Midžića, Bana Borića, Srđana Aleksića, Radićeva, Francuske revolucije, Trg solidarnosti (pijaca Alipašino polje), Enesa Herića, Jusufa Juke Gojaka, Orahovačka, Ragiba Džinde, Goraždanska.

Također, radovi će pokrivati tri naselja i to Briješće brdo, Naselje heroja (Sokolje) i Vitkovac.

Okončanje radova i stabilizacija u vodosnabdijevanju očekivano je u poslijepodnevnim satima.

Osim toga, Odjeljenje za održavanje kanalske mreže, objekata i hitne intervencije, danas će vršiti radove na pročepljenju i čišćenju kanala u ulicama Reisa ef. Hadžiomerovića, Sabita Užičanina, Uglješe Uzelca, Sadžak, Nusreta Prohića.

Na Filter postrojenju “Bosna” i ulici Bardakčije, planirane su aktivnosti na crpanju i pročepljenju.

Crpanje i pročepljenje šahta vršiće se u ulici Rajlovačka cesta, na lokalitetu Osik i u ulici Ante Babića mašinsko čišćenje i pročepljenje slivnika, ručno čišćenje slivnika u ulici Milinkladska, pročepljenje kanala i crpanje taložnika izvodiće se na Butilama a crpanje septičke jame na lokalitu Blagovac.

Sapiranje prokopa vršiće se u ulici Sulejmana Omerovića Cara i na lokalitetu Kromolj.