Salah prozvao svjetske moćnike zbog Palestine: Dosta je, zaustavite ovo

Jedan od najboljih nogometaša svijeta Mohamed Salah izrazio je svoje nezadovoljstvo nakon novog sukoba izraelske vojke i pripadnika pokreta Hamas, a javno je prozvao i premijera Velike Britanije Borisa Johnsona.

Salah je pozvao svjetske vođe da naprave sve što je u njihovoj moći da odmah zaustave nasilje i spriječe dodatne nevine žrtve, a direktno je pomenuo premijera Velike Britanije Borisa Johnsona.

Pozivam sve svjetske vođe, uključujući i premijera države koja je posljednje četiri godine moj dom, da naprave sve što je u njihovoj moći kako bi odmah zaustavili nasilje i spriječili dodatne nevine žrtve. Sad je dosta“, napisao je Salah na svom  Twitter profilu.

Raketni napadi između Izraela i Palestine su nastali nakon izbijanja nemira u blizini džamije Al-Aqsa u Jerusalemu. Izraelska policija se posljednjih dana sukobila s vjernicima koji su dolazili u džamiju zbog čega je Hamas ispalio niz raketa na Izrael.Nakon toga, situacija eskalira, Izrael je također ispalio rakete na pojas Gaze gdje je stradalo najmanje 15 ljudi, većinom djece.

Ispaljeno je stotine raketa s obje strane, a stradalo je najmanje 35 osoba u Palestini i pet u Izraelu.