Istopili trofej prvaka, Ajax na orginalan način proslavio 35. titulu prvaka

Ajax je nedavno osvojio novu titulu prvaka Nizozemske, a na jako originalan način odlučili su proslaviti sa svojim navijačima.

Oni su trofej namijenjen prvaku Nizozemske za aktuelnu sezonu istopili  i od njega napravili 42.000 malih šampionskih zvjezdica. Svaki vlasnik sezonske karte će već od danas dobiti po jednu zvjezdicu, ili “dio Ajaxa“, kako navode iz kluba.

Ove sezone igrali smo bez navijača, odnosno bez njih na tribinama. Uprkos svemu, osjećali smo njihovu podršku svake sedmice, od odlaska na stadion, preko društvenih mreža i ličnih kontakata. Kada smo ranije rekli da je ‘ova titula i vaša’ mislili smo na navijače, a dijeljenje trofeja je ultimativni dokaz da smo ozbiljni u toj namjeri. Nakon turbulentne godine, želimo da svi naši navijači budu sretni“, rekao je Ajaxov direktor Edwin van der Sar.

Kapiten Dušan Tadić se također oglasio povodom ovog poteza.

Igranje na praznom stadionu ne može se porediti s atmosferom na Amsterdam Areni. Stvarno su nam nedostajali navijači protekle sezone na svim utakmicama i zato želimo da im se odužimo ovim gestom“, poručio je Tadić.