Sutra hitna sjednica Skupštine KS zbog nastavka i ubrzavanja procedura nabavke vakcina

Kolegij Skupštine Kantona Sarajevo na svojoj današnjoj sjednici donio je odluku je da se sutra, tačnije u petak (28.5.2021. godine) sa početkom u 9:00 sati održi online, Hitna sjednica Skupštine Kantona u svrhu nastavka i ubrzavanja procedura nabavke vakcina za stanovnike Kantona Sarajevo.

Na istoj sjednici, Kolegij je dopunio dnevni red 37. Redovne sjednice Skupštine sa dodatnim tačkama dnevnog reda koje se odnose na planove rada i finansijske izvještaje kantonalnih javnih zdravstvenih ustanova za 2020. godinu, kao i izvještaj o radu i finansijskom poslovanju Službe za zapošljavanje KS za 2020. godinu.

Ova sjednica će biti održana u ponedjeljak, 31.05.2021. godine, sa početkom u 9:00 sati u zgradi Parlamenta Federacije BiH.

Danas je Kolegij Skupštine imenovao radnu grupu koja će pratiti i učestvovati u kreiranju prijedloga Zakona o Srebrenici, obzirom da je u toku javna rasprava o utvrđenom nacrtu ovoga Zakona.

Pored predstavnika svih klubova stranaka u Skupštini KS, grupu čine i prof. dr. Kasim Trnka, Ćamil Duraković, Mevlida Mehanović, te Almir Salihović i Nedim Jahić kao predstavnici povratnika u Srebrenicu, saopćeno je iz Vlade KS.