Sutra okupljanje reprezentacije BiH, treninzi u Butmiru

Selektor nogometne reprezentacije BiH Ivaylo Petev izvršit će sutra prozivku igrača koje je pozvao na pripreme za prijateljske utakmice sa Crnom Gorom i Danskom.

Prvi susret igra se na stadionu Grbavica u Sarajevu 2. juna u 18 sati, a duel sa Danskom na programu je četiri dana kasnije na Brondby stadionu.

Bh. reprezentativci će u narednih nekoliko dana boraviti na Ilidži, a treninzi će se obavljati u Kampu FK Sarajevo na Butmiru. Planirano je da naš nacionalni tim sutra u 18 sati odradi trening, piše Sport Centar.

Petev na okupljanju očekuje sljedećih 25 igrača:

Golmani: Ibrahim Šehić (Konyaspor), Kenan Pirić (Maribor), Nikola Vasilj (Zorya)

Odbrana: Darko Todorović (Hajduk), Dennis Hadžikadunić (Rostov), Anel Ahmedhodžić (Malmo), Siniša Saničanin (Vojvodina), Aleksandar Jovičić (Gorica), Jusuf Gazibegović (Sturm Graz), Branimir Cipetić (Lokomotiva), Eldar Ćivić (Sturm Graz), Ajdin Nukić (Tuzla City)

Vezni red: Stjepan Lončar (Rijeka), Amer Gojak (Torino), Amir Hadžiahmetović (Konyaspor), Rade Krunić (Milan), Andrej Đokanović (Sarajevo), Dario Šarić (Ascoli), Adi Nalić (Malmo), Dino Beširović (Mezokovesd Zsory), Almedin Ziljkić (Borac), Vladan Danilović (Nacional)

Napad: Luka Menalo (Rijeka), Ermedin Demirović (Freiburg), Smail Prevljak (Eupen).