Svečano otvoren Memorijalni malonogometni turnir na Soukbunaru

U okviru obilježavanja Dana Općine Centar danas je predsjedavajući Općinskog vijeća Sejad Đozo otvorio Memorijalni malonogometni turnir na Soukbunaru, koji se održava u znak sjećanja na 108 šehida i poginulih pripadnika Armije RBiH sa Soukbunara.

Memorijalni turnir će trajati do srijede, 5. maja, kada je planirano održavanje centralne manifestacije i obilježavanje Dana Odreda “Soukbunar”, čiji su borci dali ogroman doprinos u odbrani Sarajeva.

Učešće na turniru će uzeti 12 ekipa, i to: KMF Vitez, Al Hana; GFCS juniori, Soukbunar, ZAMM mC, Sensu, Liten, Vector Integra, AŠ Edo, Paja Taxi, Ugarak i Balon dekor.

U srijedu, 5. maja 2021. godine, planirano je odigravanje utakmice za treće mjesto, a zatim i polufinalne i finalne utakmice, nakon čega će biti proglašeni pobjednici kojima će biti uručene nagrade.

Predsjedavajući Đozo kazao je kako je namjera da u narednom periodu ovaj turnir postane tradicionalan u okviru obilježavanja Dana Općine Centar i Dana Odreda “Soukbunar”.

“Ovo su dani sjećanja na herojsku odbranu naše države. Moramo se sjećati istine i prenositi je generacijama koje dolaze”, poručio je predsjedavajući Đozo.

Turnir je ove godine organiziran uz finansijsku podršku ministarstava za boračka pitanja, te kultur i sport Kantona Sarajevo, saopćeno je iz općine Centar.