Toplo i oblačno vrijeme nastavlja se i narednih dana, od utorka sunčani intervali

Danas je u Bosni i Hercegovini bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka izmjerene u 14 sati iznosile su: Bjelašnica 9, Grude, Ivan-sedlo i Neum 21, Bugojno, Sokolac i Trebinje 23, Banja Luka i Bihać 24, Gradačac, Mostar i Sarajevo 25, Doboj i Sanski Most 26, Tuzla i Zenica 27, Bijeljina i Srebrenica 28 stepeni.

Sutra u Bosni umjereno oblačno, a u Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Poneki lokalni pljusak je moguć prije podne na području Hercegovine i jugozapadnim dijelovima Bosne. Vjetar umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera, povremeno sa jakim udarima.

Jutarnja temperatura zraka između 11 i 17, na jugu do 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 27 stepeni.

U Sarajevu umjereno oblačno vrijeme.

Jutarnja temperatura oko 15, a najviša dnevna temperatura oko 25 stepeni.

U ponedjeljak, u Bosni pretežno oblačno vrijeme, rijetko uz malo kiše. U Hercegovini umjerena oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11, na jugu zemlje do 14, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 18, na jugu zemlje do 22 stepena.

U utorak u Bosni i Hercegovini više oblačnosti prije podne, sunčanije u drugoj polovini dana. Vjetar slab sjevernog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11, na jugu zemlje do 14, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20, na jugu do 23 stepena.

U srijedu, u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 12, na jugu zemlje do 15, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20, na jugu do 24 stepena.