Video/ Ušli smo u prostorije GRAS-a među štrajkače: Radnici traže dvije neisplaćene plate

Grupa radnika GRAS-a danas je u krugu ovog preduzeća stupilo u štrajk glađu zbog neisplaćenih zarađenih plata.

Ekipa portala Sarajevska sehara ušla je u prostorije GRAS-a među štrajkače da pronađe odgovor šta je potrebno da se prekine štrajk.

Amir Muminović, predsjednik sindikata ovog preduzeća, kazao je da traže dvije zaostale plate.

“Jednostavno, uplate plate i donesu zvanično rješenje kakvim ga oni zamišljaju, koji će sistemski dovesti da se ovakve stvari više ne dešavaju, da GRAS bude firma koja će raditi svoj posao, a radnici primati plate redovno bez ovakvih stresova”, pojasnio je Muminović.

Podsjećamo, premijer Kantona Sarajevo Edin Forto i ministar saobraćaja Adnan Šteta održali su danas konferenciju za novinare, međutim odgovor o rješenjima je izostao.

Radije su se bavili građanima i to na način da su obećavana nova prevozna sredstva i sređivanje infrastrukture, što uopšte u ovom momentu ne igra nikakvu ulogu radnicima.

Međutim, Forto je podsjetio na raniji period kada su on i Šteta posjetili GRAS, kada je također bio blokiran račun preduzeća i kada su radnici pitali ko je kriv što nemaju plate.

Odgovorili smo ko nije kriv. Nisu krivi radnici, barem većina njih. Isključivo su krive političke i upravljačke strukture koje su dovele GRAS u ovu situaciju“, kazao je.