Adilović: Moram pohvaliti sva tri golmana, veliko je zadovoljstvo raditi sa Šehićem

Adi Adilović ima temeljan pristup svakom od čuvara mreže u A reprezentaciji BiH.

Nakon današnjeg treninga Adilović je komentarisao dosadašnji rad i formu bh. golmana.

Može zvučati kao fraza ali zaista sam prezadovoljan kako momci rade. Znamo da je junski termin jako nezgodan za igrače, posebno golmane kao što su Šehić i Vasilj koji su iznijeli jednu jako dobru sezonu. Igrali su mnogo utakmica u klubovima i nastojali smo i mi da budemo senzibilni u svim zadacima koje smo postavljali pred njih. Moram ih sve trojicu pohvaliti, vrhunski su profesionalci i radili su perfektno, svih ovih dana“, rekao je Adilović za zvaničnu stranicu NSBiH.

Šehić je i juče u susretu sa Crnom Gorom pokazao da je u odličnoj formi:

Ibrahim cijelu sezonu brani jako dobro. On je proteklih sezona napravio jedan veliki napredak i zaista sam prezadovoljan njegovim igrama. Ako ovo kažem sa aspekta bh. navijača, onda zamisliti koje zadovoljstvo imam što kao trener mogu raditi sa njim. On ima izuzetne ljudske kvalitete što pokazuje i u odnosima sa igračima ali i nama koji radimo s njim. On je profesionalac koji u svakom trenutku daje maksimum“.

Adilović smatra da u stručnom štabu postoji dobra saradnja: “Dogovaramo se o svemu, posebno bih pohvalio tu našu komunikaciju i razmjenu mišljenja vezanih i za treninge i naravno utakmice. Sa ovakvim pristupom i odnosom, vjerujem da će doći i rezultati“, prenosi Sport Centar.