Beba koja je rođena prije vremena, za koju su govorili da ima 0% šanse za preživljavanje, slavi svoj prvi rođendan

Mali Richard Hutchinson suprotstavio se vjerovatnoćama kao nedonošče na svijetu koje je ikad preživjelo  a početkom ovog mjeseca proslavio je veliku prekretnicu sa svojim prvim rođendanom.

Richard je rođen 5. juna 2020. godine, došao je na svijet 131 dan prerano, navodi se u saopćenju za štampu Guinnessovih rekorda.

Njegova majušna veličina

Roditelji Beth i Rick Hutchinson mogli su svog novog sina držati na dlanu samo jedne ruke, prvih sedam mjeseci života morao je provesti u neonatalnoj jedinici intenzivne njege u dječjoj bolnici Minnesota u Minneapolisu.

Kada su Rick i Beth dobili prenatalno savjetovanje o tome šta očekivati ​​od bebe rođene tako rano, naš neonatološki tim im je dao 0% šanse za preživljavanje“, rekla je u izdanju dr. Stacy Kern, Richardov neonatolog u bolnici.

Uprkos teškim koeficijentima, Richard je na kraju otpušten iz bolnice u decembru i nedavno je proslavio svoj prvi rođendan, stekavši službeno priznanje od Guinnessa kao najranija beba koja je preživjela, navodi se u saopćenju.

Richard Scott William Hutchinson

Prethodni nosilac titule, James Elgin Gill, rođen je 128 dana prerano u Otavi u Kanadi 1987. godine.

Ne čini se stvarnim. Još uvijek smo iznenađeni zbog toga. Ali sretni smo. To je način na koji možemo podijeliti njegovu priču kako bismo podigli svijest o preranim porođajima“, rekla je Beth u izdanju.

On je vrlo sretna beba. Uvijek se na njegovom preslatkom malom licu može vidjeti osmjeh. Svaki put me dobiju njegove svijetloplave oči i osmijeh“.

Kao da Richardove zdravstvene nevolje nisu bile dovoljno teške, COVID je situaciju još više zakomplicirao, jer Rick i Beth nisu mogli ostati sa sinom preko noći u bolnici.

Ipak, svakodnevno su pješačili više od sat vremena od svoje kuće u okrugu St. Croix, Wisconsin, do Minneapolisa, kako bi bili s Richardom, dok je on postajao jači i zdraviji.

Zaslužujem njegovo čudesno preživljavanje njegovim divnim roditeljima koji su bili tu za njega na svakom koraku i cijelom neonatološkom timu iz Dječje Minnesote“, rekao je Kern u izdanju. ”

Richard je na kraju otpušten iz bolnice u decembru, iako je još uvijek bio na kisiku, pulsnom oksimetru i pumpi za cijev za hranjenje.

Radimo na tome da ga uklonimo sa svih, ali treba vremena“, rekla je Beth u izdanju. “Prevalio je dug put i čini se nevjerovatnim“, piš People.