Bh. odbojkašice još jednom lako savladale Latviju

Pobjede Bosne i Hercegovine i Portugala otvorile su drugi turnir Grupe B Srebrene lige CEV-a koji se igra u Zenici.

Reprezentativke naše domovine bolje su bile od reprezentacije Latvije, a slavile su rezultatom 3-0 u setovima (25:12, 25:8, 25:15). Portugal je protiv selekcije Estonije slavio 3-1 (24:26, 25:19, 25:19, 25:20).

Nakon četiri odigrana kola, BiH je prvoplasirana sa 10, Portugal je drugoplasirani sa 8, Estonija ima 6, a posljednja Latvija je bez bodova.

Dvije prvoplasirane selekcije iz ove grupe, zajedno sa dvije prvoplasirane selekcije iz grupe A u kojoj su Slovenija, Austrija, Luksemburg i Izrael, igraće na Play off-u za plasman u Zlatnu ligu CEV-a koji će se održati 11. i 12. juna u Mariboru.

Nakon prvog turnira igranog u Luksemburgu, u Grupi A, Slovenija je vodeća sa 9, druga je Austrija sa 6, treći Izrael sa 3 a četvrti Luksemburg koji je bez bodova. Drugi turnir igra se od 4. do 6. juna u Sloveniji.

Podsjetimo, selekcija Bosne i Hercegovine plasirala se na Evropsko prvenstvo (to je prvo veliko takmičenje za seniorsku žensku reprezentaciju) koje će se održati od 18. augusta do 4. septembra u Srbiji, Hrvatskoj, Rumuniji i Bugarskoj.

Stevan Ljubičić, selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine istakao je da ga više od svega raduje da su i devojke sa klupe dale značajan doprinos pobjedi.

Sve čestitke cijeloj ekipi na pobjedi“, kazao je Ljubičić.