Članovi porodice ‘zamrznuti’ u vremenu na Google Street Viewu

Korisnici društvenih medija dijele slike Google Street Viewa na kojima se nalaze njihovi prijatelji, rođaci i članovi obitelji koji su preminuli.

Potaknula ga je objava na Twitter nalogu Fesshole, koja traži od sljedbenika da predaju anonimna priznanja, od kojih su mnoga eksplicitna.

Osoba koja je prva objavila, rekla je da su pretraživali platformu mapa za slike snimljene prije smrti njihovog oca.

Google Street View pokrenutje  u SAD-u 2007. godine, od tada je predstavljen širom svijeta.

Korisnik Twittera je objavio fotografiju sa Google Street Viewa na kojoj se mogu vvidjeti njegovi roditelji kako se drže za ruke i šetaju, kako je naveo njegovi roditelji su preminuli prije nekoliko godina.

Mogu se vratiti u 2009. godinu i vidjeti roditelje kako šetaju cestom držeći se za ruke. Izgubio sam ih oboje prije 8 i 6 godina”, napisao je Sean na svom profilu.

Također, Timothy Soar je objavio fotografiju svog oca koji je preminuo prije tri godine.

Evo mog oca 2008. godine, tri godine prije nego što je umro. U četiri je kadra, očigledno fasciniran google kamerom. Izgleda kao lijep dan“.

Steven Wade je našao na Google Street Viewu fotografiju svoje majke koja je preminula također prije tri godine.

Moja mama se pojavila na Google Street Viewu. Slika je ažurirana. Otišla je prije 3 godine i još uvijek napola očekujem da se vrati. Naučio sam u ovoj temi da je mogu pronaći. Ja ću to učiniti“.

Pretraživanje Google Street Viewa za čudnim predmetima ili bizarnim trenucima uhvaćenim u zamrzivaču postalo je nešto poput zabavne internetske zabave.