Danas okončanje radova druge faze sanacije saobraćajnice na Soukbunaru

Zahvaljujući povoljnim vremenskim uvjetima tokom dana je planirano okončanje radova druge faze sanacije saobraćajnice u Ulici Soukbunar, saopćili su iz Općine Centar.

Pomenuti radovi, koji su započeli početkom protekle sedmice, u ovoj fazi projekta obuhvataju dionicu od spoja sa saobraćajnicom Put Mladih Muslimana u dužini od 80 metara.

Tokom dana planiramo postaviti završni sloj asfalta. U okviru sanacije zamijenili smo oštećene betonske ivičnjake, kao i tamponsku podlogu. S obzirom na konfiguraciju terena i površinske vode, koje su uvijek izazivale oštećenja podloge i asfalta, ugradili smo novu drenažu sa novim slivnicima. Na kraju radova postavićemo oko 450 metara kvadratnih novog asfalta”, objasnio je Adnan Orhan, rukovodilac gradilišta.

Kako je planirano danas će započeti radovi i na trećoj fazi ovog projekta na dionici u dužini od 88 metara između ulica Vranjače i Trebevićka, dok je početak radova na četvrtoj fazi projekta planiran tokom sutrašnjeg dana, a on će obuhvatiti dionicu Ulice Soukbunar između Ulice Urijan Dedina do Ulice Mali Soukbunar u dužini od 215 metara.

Da podsjetimo završena je sanacija prvog dijela ove saobraćajnice od raskrsnice sa Ulicom Stolačka.

Realizaciju kompletnog projekta sanacije Ulice Soukbunar finansira Općina Centar koja je u svom budžetu za ovu namjenu obezbijedila 176.450 KM.