Danski “zid” oduševio svijet, Eriksen se javio iz bolnice i rekao saigračima da nastave utakmicu

Reprezentativci Danske oduševili su svijet nakon što su okružili saigrača Christiana Eriksena te tako na taj način onemogućili kamerama da snimaju šta se u tom trenutku dešava.

Evropski mediji navode da je “autor” ove ideje bio nogometaš Danske Thomas Delaney koji je pozvao ostale saigrače da okruže Eriksena, a na taj način kamere nisu vidjele šta se dešava i nisu mogle zumirati trenutak dok se Eriksenu pružala pomoć.

Pojedini saigrači nesretnog Eriksena nisu mogli izdržati i plakali su dok mu se ukazivala pomoć, no srećom Eriksen je trenutno u stabilnom stanju i nalazi se u bolnici na dodatnim pretragama.

Foto: Twitter
Danski “zid”

Utakmica je bila prekinuta, ali upravo Christian Eriksen je iz bolnice nazvao svoje saigrače te ih nagovarao da nastave utakmicu protiv Finske. Eriksen je rekao svojim saigračima da se osjeća bolje i da nastave da igraju.

Utakmica je na kraju nastavljena u 20:30, Finska je pobijedila rezultatom 1:0, a strijelac je bio Joel Pohjanpalo, te iz poštovanja prema Eriksenu nije slavio pogodak.

Treba napomenuti da je ključnu ulogu odigrao Simon Kjaer. On je prvi prišao Eriksenu i pobrinuo se da se ne uguši jezikom prije nego što su ljekari stigli. Također, on je bio taj koji je zagrlio i tješio Eriksenovu suprugu i nije joj dozvolio da dođe na teren. Također sudija Anthony Taylor je odmah prepoznao ozbiljnost situacije i pozvao ljekare da pomognu Eriskenu.

Foto: Twitter
Simon Kjaer tješi Eriksenovu suprugu
Foto: Twitter
Anthony Taylor je jako brzo pozvao ljekare

Podsjećamo, utakmica između Danske i Finske na Parken stadionu je prekinuta nakon što se Cristian Eriksen srušio na travnjak.

U finišu prvog poluvremena Eriksen je krenuo na loptu i samo  se srušio na travnjak, a nakon toga medicinsko osoblje je veznjaka danske pokušavalo reanimirati, a društvene mreže odmah su preplavile brojni komentari i poruke podrške za ovog nogometaša Intera.

Ljekari su uspjeli reanimirati Eriksena i on je pri svijesti napustio stadion na nosilima. Danski nogometni savez saopćio je da se Eriksen osjeća bolje.